DIY: zelf een badkamermeubel maken met diepte | RTL Nieuws

2022-10-15 05:50:54 By : Ms. haimi Zhang

Thomas maakt in de badkamer in Den Bosch een bijzonder badkamermeubel. Hij maakt een basis van Okoume platen en werkt het af met Meranti latten. Door deze houtsoorten te combineren maakt hij een uniek meubel met veel diepte. Lees hier hoe je zelf aan de slag kunt om dit meubel te maken.

Begin met het op maat zagen van de Okoume platen. Zaag twee lange zijden, dit wordt de boven- en onderkant van het meubel. De lengte en diepte van het meubel kun je zelf bepalen, het moet natuurlijk wel in jouw badkamer passen. Houd daarnaast ook rekening met het aantal lades en de grote van de lades die je in het meubel wil plaatsen. Zaag daarna 4 evenredige platen, dit zijn de tussenschotten van het meubel. Zorg dat deze tussenschotten even diep zijn als de boven- en onderkant.

Zaag daarna de achterzijde van het meubel op maat. Bevestig het geheel aan elkaar met schroeven.

Voor de lades kun je kiezen voor kant- en klare lades of maak ze zelf door middel van een onder plaat en 4 zijplaten. Bevestig aan de lades een lade geleider en wieltjes. Monteer vervolgens aan de binnenkant van de kast de andere lade geleiders.

Bevestig de meranti latten op het badkamer meubel. Schroef de latten van binnenuit vast, zodat je geen lelijke schroeven meer ziet. Doe dit ook op de lades. Zorg dat je ruimte houdt tussen de latten, zodat je diepte creëert in het badkamer meubel.

Boor in het bovenblad van het badkamermeubel gaten. Dit kun je doen met een gatenzaag. De afmetingen hangen samen met de afmetingen van de afvoer van je wasbak. Maak ook gaten aan de achterkant van het badkamermeubel zodat de afvoerpijp z’n weg kan vinden.

Bevestig de wasbakken op het meubel. Kies voor een opstaande wasbak.

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.